Set Up Manager Stays Stuck On Loading

This article was created in response to a support issue logged with K2. The content may include typographical errors and may be revised at any time without notice. This article is not considered official documentation for K2 software and is provided "as is" with no warranties.

Issue

When trying to install K2 on a new environment, upon launching the set up manager this presents a loading screen and stays stuck, despite the bar reaching the end of its load. This can be left for hours, but the set up does not load here.

The same result is seen if the K2 service account or administrator account is used as well. 

Symptoms

Looking at the trace logs in the temp directory (type %TEMP%) and you may see the following at the footer of the installation trace:

CPU for Setup.exe: 0% Memory: stuck at ~120 MB

Troubleshooting Steps

 To get around this please follow the instructions below:

- Edit the configuration.config (in [installation folder]\K2 blackpearl\Setup)

- Modify the database name to "fool" it so the changes that are made should be as the following: 

 FROM: <add key="connectionString" value="Data Source=EnvironmentName-"(OriginalDBNAME)";Initial Catalog=K2;integrated security=sspi;Pooling=True" />
TO: <add key="connectionString" value="Data Source=EnvironmentName-"(DummyDBNAME)";Initial Catalog=K2;integrated security=sspi;Pooling=True" /> (basically just change the datasource)

 - Once done, restart the  Setup Manager and it will load correctly.

 This has been logged as a TFI and will be investigated by our labs team against a future release of K2.